Would you give a guy a foot massage?

Pulp Fiction
Kuva: Nauhalainen

Pulp Fictionin (ohj. Quentin Tarantino, 1994) koko nimi on joissakin suomalaisissa julkaisuissa “Pulp Fiction – tarinoita väkivallasta.” Lisänimelle on toki perusteet, mutta yhtä hyvin se voisi olla “tarinoita rakkaudesta ja ystävyydestä.” Elokuvassahan on suuri määrä tarinalle aivan keskeisiä romansseja, bromansseja ja erilaisia muita ystävyyssuhteita. Leffan voisi vähän kieli poskessa luokitella jopa romanttiseksi komediaksi!

Pumpkin (Tim Roth) & Honey Bunny (Amanda Plummer)
Hyvin rakastunut pari, joka luo myös yhteistä ammatillista uraa. Siinä tulee vähän vastoinkäymistäkin, mutta suhdetta sekin varmasti vain vahvistaa.

Butch Coolidge (Bruce Willis) & Fabienne (Maria de Medeiros)
Toinen umpirakastunut pari, joskin ohimenevää kitkaa suhteeseen syntyy viattoman unohduksen vuoksi.

Butch & Esmarelda Villalobos (Angela Jones)
Butchia ottelun jälkeen kuskaavaa taksikuskia viehättää suuresti hetki sitten vakavaa vahinkoa vastustajalleen aiheuttanut nyrkkeilijä.

Captain Koons (Christopher Walken) & Butchin isä (ei esiinny)
Kapteenin aseveljeys Butchin edesmenneen isän kanssa oli hyvin vahvaa sorttia. Siitä saadaan pelkkien puheiden lisäksi myös konkreettinen todiste.

Marsellus Wallace (Ving Rhames) & Mia Wallace (Uma Thurman)
Rikollispomo Marsellusta ei elokuvassa nähdä yhdessä vaimonsa kanssa, mutta erityisesti muiden mielikuvat heidän avioliitostaan vaikuttavat tarinaan vahvasti.

Marsellus & Butch
Marselluksen ja Butchin suhde on ensin bisnesjärjestely, sitten joudutaan vastakkainasetteluun, mutta erikoisen tapahtumaketjun seurauksena päädytään lopuksi vähintään aselepoon.

Vincent Vega (John Travolta) & Jules Winnfield (Samuel L. Jackson)
Miehet ovat selvästi hyvin läheisiä työtovereita, jotka pystyvät puhumaan laajasti erilaisista mieltään askarruttavista asioista.

Vincent & Mia
Vincentin suhde pomonsa vaimoon muodostuu kompleksiseksi. Aluksi ilmassa on vaivaantunutta jännitettä, sitten tunnelma vapautuu (ehkä liikaakin) ja dramaattisten käänteiden kautta syntyy syvempi yhteisymmärrys.

Jules & Jimmie (Quentin Tarantino) & Bonnie
Jimmie-polo joutuu ikävään välikäteen: hän haluaa auttaa ystävää pulassa, mutta parisuhdettakin pitäisi varjella. Onneksi ulkopuolisen asiantuntijan avustuksella ongelmaan löytyy oikeat ratkaisut ja kompensaatiot.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa